Proteini.si
SVEŽE NOVICE

Telemachov praznik triatlona v Ljubljani

telemachov-praznik-triatlona-v-ljubljani
V Športnem parku Kodeljevo v Ljubljani se je v nedeljo odvijal 2. Telemachov dan triatlona v Ljubljani, na katerem je sodelovalo več kot 250 tekmovalcev! Poleg tekmovanj za najmlajše in mlade ter rekreativnega triatlona za vse kategorije, je bilo prvič v Slovenji organizirano klubsko ekipno tekmovanje. Različica v kateri mora ekipa, kot poznamo v teku trojk, ostati skupaj od začetka plavanja, čez kolesarski del in nato tekaškem delu do cilja.

Devet ženskih in devetnajst moških ekip je moralo preplavati 550 m, prekolesariti 16 km in preteči 3,5 km. Mitja Mori iz Triatlonskega kluba Telemach Ljubljana, ki je organiziral dogodek, je ob zaključku povedal: "Zelo smo veseli, da se je ponovno pokazalo, da triatlon privablja vedno več tekmovalcev in da so se na tekmovanje prijavile cele družine, ki so se pomerile v različnih kategorijah. Zelo me veseli, da so se na vabilo odzvali naši vrhunski športniki. Hvala tudi vsem medijskim ekipam, ki so dodobra poživile tekmovalni dan."

1.jpg
Slika 1: Mitja Mori in Alen Kobilica


Priznanja zmagovalcem sta med drugim podeljevala tudi članica kluba Telemach Ljubljana in olimpijka, ki je še 20. avgusta stala na štartu triatlona v Riu, Mateja Šimic ter evropski prvak v dolgem triatlonu Denis Šketako.

Ekshibicijsko je potekalo tudi paratriatlonsko tekmovanje dveh slepih športnikov. Alen Kobilica je sicer brez težav ugnal Aleša Dragarja, a bolj pomembno je, da so gledalci lahko videli, da so prepreke samo v glavi in da se z voljo da vse.

V ekipnem državnem prvenstvu je med ženskami slavila ekipa TK Telemach Ljubljana, drugo mesto je zasedla še ena ekipa TK Telemach Ljubljana, tretje mesto pa je pripadlo ekipi TK Inles Riko Ribnica. Med člani je slavila ekipa Tuš team iz Celja, drugo mesto je zasedla TK Inles Riko Ribnica, tretje mesto pa si je priborila ekipa TK Telemach Ljubljana. Med mladinci sta v ženski in moški kategoriji slavili ekipi TK Trisport Kamnik.

2.jpg
 Slika 2: Prva je bila Maruša Klemenc

3.jpg
Slika 3: Zmagovalec sprinta je bil Mark Mandič


V sprint triatlonu mesta Ljubljana je slavil Mark Mandić iz TK Utrip v moški konkurenci, med ženskami pa je kot prva prišla na cilj Maruša Klemenc iz istega kluba. V medijskem triatlonu - štafete - je na najvišje stopničke stopila ekipa Svet 24, sledili sta ji ekipi Poleta in Slovenskih novic 1.

4.jpg
Slika 4: Medijska ekipa


Piše: Mitja Mori

Kategorija: SVEŽE NOVICE

Objavljeno: 30.08.2016 10:24

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.