Arašidovo temno čokoladne pite
Odlična sladica primerna za vse, ki obožujete vse kar je povezano s čokolado in arašidi, mljask!SESTAVINE:
Sestavine za krhko testo:
- 350 gramov navadne moke
- 2 rumenjaka
- 2-4 žlice hladne vode
- 270 gramov masla ali margarine – hladnega
- ščepec soli
- 4 žlice sladkorja v prahu
- 1 čajna pecilnega praška
Sestavine za nadev:
POSTOPEK:
- Moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in vodo in miksamo da se oblikuje testo.Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 20-30 minut.
- Testo trgamo in razporejamo v dobro namaščene prostore za mini pite. Položimo v hladilnik za 30-60 minut.
- Peki papir narežemo na manjše kvadrate. Malo ga zmočimo in namečkamo, da je lažje prilagodljiv. Takšnega razporedimo v ohlajeno testo za mini pite in nadevamo z rižem/suhim fižolom ali drugim suhim stročnicam. Vsebino položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 13-15 minut, da se testo zlato obarva.
- Iz pečenih pit odstranimo riž/fižol in ga shranimo za naslednjo peko. Za kuhanje ni več primeren. Peki papir zavržemo in pite dobro ohladimo.
- Namažemo z arašidovim maslom.
- Sladko smetano zavremo in prelijemo čez čokolado. Pustimo stati nekaj minut, nato pa fini premešamo. Prelijemo čez arašidovo maslo. Ohladimo in okrasimo.

Piše: Anina kuhinja - Ana Žontar Kristanc
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 20.09.2022 12:04