ZDRAVI RECEPTI

Breskve s crumblom in vanilijevim sladoledom

breskve-s-crumblom-in-vanilijevim-sladoledom
Evino priporočilo za sladkanje v poletnih dneh.

SESTAVINE

Crumble:

  • 4 zrele breskve
  • 1 žlička cimeta
  • 2 žlički medu
  • Vanilijev sladoled 

POSTOPEK

Pečico segrej na 180 °C (ventilacija).

Za crumble v posodi z rokami zmešaj ovsene kosmiče, moko, proteine v prahu, arašidovo maslo, kokosovo olje in sol.

Breskve operi in prereži na pol, ter v njih z žličko vdolbi manjšo vdolbino. Breskve postavi v ponev. Ponev sem predhodno posprejala s kokosovim oljem v spreju. Posuj jih s cimetom in premaži z malo medu. 

Crumble nadevaj v breskve in postavi v predhodno ogreto pečico. Peci 30 minut, da crumble dobi zlato-rjavo barvo.

Breskve so najboljše ko so vroče. Postrezi jih takoj, ko se spečejo. Zraven breskev dodaj še kepico vaniljevega sladoleda. Jaz sem uporabila sladoled z manj sladkorja in maščob. 

Če ti je ostalo še kaj crumble-a, ga dodaj k serviranim breskvam.

 

IMG_0812.jpg   IMG_0813.jpg

 



Piše: Eva Turk

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno: 07.09.2021 13:11

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Spletna stran uporablja piškotke
Piškotki upravljavcu spletne strani ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki se zberejo na tak način preko piškotkov ne vključujejo osebnih podatkov. (preberi več)
nastavitve
   Prosimo, počakajte.