Crumble:
Pečico segrej na 180 °C (ventilacija).
Za crumble v posodi z rokami zmešaj ovsene kosmiče, moko, proteine v prahu, arašidovo maslo, kokosovo olje in sol.
Breskve operi in prereži na pol, ter v njih z žličko vdolbi manjšo vdolbino. Breskve postavi v ponev. Ponev sem predhodno posprejala s kokosovim oljem v spreju. Posuj jih s cimetom in premaži z malo medu.
Crumble nadevaj v breskve in postavi v predhodno ogreto pečico. Peci 30 minut, da crumble dobi zlato-rjavo barvo.
Breskve so najboljše ko so vroče. Postrezi jih takoj, ko se spečejo. Zraven breskev dodaj še kepico vaniljevega sladoleda. Jaz sem uporabila sladoled z manj sladkorja in maščob.
Če ti je ostalo še kaj crumble-a, ga dodaj k serviranim breskvam.
Piše: Eva Turk
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 07.09.2021 13:11
Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro