Proteini.si
ZDRAVI RECEPTI

Čokoladni Flap Jack

cokoladni-flap-jack
Če se kaj dobro poznaš veš, da bo ta teden spet prišel dan, ko ne boš imel/a časa za pripravo malice. Zato imam zate sladek recept, ki ga lahko pripraviš za vnaprej in si tako olajšaš skrbi z malico za čez teden! Da bo malica na poti zdrava, pa naj bo to pot v službo, v šolo, na sestanek ali na izlet z družino, sem zate pripravila odličen recept za zdravo malico na poti. Čokoladni flap jack je bogat z vlakninami in beljakovinami, ter je zdrava izbira polnovrednega prigrizka.

Sestavine za podlago:

Sestavine za čokoladno plast:

  • 2 banani
  • 200g datljev (izkoščičenih)
  • 60g arašidovega masla
  • 45g kakava v prahu
  • Ščep soli
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

  1. Pripravimo 18x18cm pekač.
  2. V večji skledi banane pretlačimo kar z vilico, ter dodamo vse ostale sestavine za podlago.
  3. Prvo plast prenesemo v pekač in ga dobro pritrdimo (1/4 mase za podlago pa prihranimo za krambel na koncu!).
  4. Za čokoladno plast, zmiksamo vse sestavine v blenderju, dokler ne dobimo kremaste strukture, ter razporedimo po prvi podlagi.
  5. ¼ mase za podlago nato nadrobimo po čokoladni plasti.
  6. Pečemo 25-30min na 180°C in pustimo, da se popolnoma ohladi.
  7. Ohlajeno pecivo razrežemo na manjše dele in serviramo.
  8. Pecivo lahko tudi zamrznemo in prihranimo za kasneje.

DOBER TEK!

1551A740-DC60-4414-A2BE-079DD757D706.JPG



Piše: Lana Mikec

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno: 12.08.2020 15:49

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.