ZDRAVI RECEPTI

Čokoladni Flap Jack

cokoladni-flap-jack
Če se kaj dobro poznaš veš, da bo ta teden spet prišel dan, ko ne boš imel/a časa za pripravo malice. Zato imam zate sladek recept, ki ga lahko pripraviš za vnaprej in si tako olajšaš skrbi z malico za čez teden! Da bo malica na poti zdrava, pa naj bo to pot v službo, v šolo, na sestanek ali na izlet z družino, sem zate pripravila odličen recept za zdravo malico na poti. Čokoladni flap jack je bogat z vlakninami in beljakovinami, ter je zdrava izbira polnovrednega prigrizka.

Sestavine za podlago:

Sestavine za čokoladno plast:

  • 2 banani
  • 200g datljev (izkoščičenih)
  • 60g arašidovega masla
  • 45g kakava v prahu
  • Ščep soli
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

  1. Pripravimo 18x18cm pekač.
  2. V večji skledi banane pretlačimo kar z vilico, ter dodamo vse ostale sestavine za podlago.
  3. Prvo plast prenesemo v pekač in ga dobro pritrdimo (1/4 mase za podlago pa prihranimo za krambel na koncu!).
  4. Za čokoladno plast, zmiksamo vse sestavine v blenderju, dokler ne dobimo kremaste strukture, ter razporedimo po prvi podlagi.
  5. ¼ mase za podlago nato nadrobimo po čokoladni plasti.
  6. Pečemo 25-30min na 180°C in pustimo, da se popolnoma ohladi.
  7. Ohlajeno pecivo razrežemo na manjše dele in serviramo.
  8. Pecivo lahko tudi zamrznemo in prihranimo za kasneje.

DOBER TEK!

1551A740-DC60-4414-A2BE-079DD757D706.JPG



Piše: Lana Mikec

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno: 12.08.2020 15:49

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Spletna stran uporablja piškotke
Piškotki upravljavcu spletne strani ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki se zberejo na tak način preko piškotkov ne vključujejo osebnih podatkov. (preberi več)
nastavitve
   Prosimo, počakajte.