Jesenska solata z radičem, piščančjim mesom, jabolki in lešniki
Pa je prišel jesenski čas, čas ko se dnevi krajšajo, noči daljšajo in ko se narava pripravlja na zimsko spanje. Tudi mi se lahko malo umirimo, vendar nikakor ne pozabimo na redno telesno aktivnost in zdravo prehrano, čeprav bi si marsikdo raje privoščil počitek na domačem kavču v udobju toplega doma, verjemite, da bo počutje po kakšnem sprehodu v naravi definitivno boljše. In ko, smo ravno pri jesenskem času, nam je tudi Ana pripravila recept za odlično jesensko solato, katero morate obvezno poskusiti, saj je sila preprosta in predvsem okusna!
SESTAVINE
Sestavine za solato:
- 1 manjša endivja
- 1/2 manjše glavice radiča
- 1 jabolko
- 1 slaba pest lešnikov, mandljev in rozin (ali drugih oreščkov in suhega sadja po okusu)
Sestavine za piščančje meso:
- 300-350 gramov piščančjega mesa
- 1/4 čajne žličke peteršilja
- 1/4 čajne žličke timijana
- 1/4 čajne žličke bazilike
- 1/6 čajne žličke pehtrana
- 1/2 čajne žličke soli
Sestavine za polivko:
- 150 ml jogurta
- 1-2 žlici naravnih proteinov – Battery Whey Protein Natural
- 1/3 čajne žličke soli
- 1/4 čajne žličke peteršilja
- 1/4 čajne žličke timijana
- 1/4 čajne žličke bazilike
- 1/6 čajne žličke pehtrana
POSTOPEK
- Piščančje meso narežemo na drobno in zmešamo s soljo. Popečemo na ponvi da meso zamatira, se sepeče. Ploščo ugasnemo in takrat dodamo začimbe. Pokrijemo da meso počiva za čas priprave solate.
- Solato natrebimo. Lešnike, mandlje grobo narežemo. Jabolko narežemo.
- Vse sestavine za solato razporedimo v dve skledi.
- Vse sestavine za polivko zmešamo.
- Meso razporedimo med skledi in prelijemo vsako skledo s polovico polivke.
DOBER TEK!

Piše: Anina kuhinja - Ana Žontar Kristanc
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 07.11.2022 12:05