Priprava:
Šparglje operemo, jim odstranimo oleseneli del in jih narežemo na kolobarje, približno 2 centimetra širine. Na koščke narežemo dve čebuli in nato še preutnino. V posodo damo malo olja in nanj stresemo čebulo, ki jo malo popražimo, nato dodamo riž, ki ga pražimo toliko časa, da po robovih postekleni. Riž pa potem zalijemo z vinom, ki se kuha toliko časa, da alkohol izhlapi in ostane le aroma. Ko alkohol izhlapi, dodamo na koščke narezanega piščanca in zalijemo z jušno osnovo, ki jo rižoti dodajamo po potrebi. Na koncu dodamo še šparglje, ki se morajo tudi skuhati. Riž neprestano mešamo, dodamo malo origana, po želji solimo, saj je slana že jušna osnova in dodamo še malo popra. Rižota je kuhana, nekaj minut naj počiva, nato jo damo na krožnik, dekoriramo z vršički dveh špargljev, listom peteršilja in potresemo s parmezanom ter malce popra.
Dober tek!
Piše: Nina Valant
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 11.07.2013 00:00
Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro