ZDRAVI RECEPTI

Kirsch kuha: Rižota s šparglji in piščancem

kirsch-kuha-rizota-s-sparglji-in-piscancem
Ali imate radi riž pa ne vste več, kako bi ga pripravili? Kirsch je za vas skuhal odlično rižoto s šparglji. Več pa v videu.

img_0276.jpg

Sestavine:

350 - 400 gramov špargljev
400 gramov riža
300 gramov piščančjih prsi
2 dcl belega vina
2 čebuli
sol
poper
začimbe


Priprava
:

Šparglje operemo, jim odstranimo oleseneli del in jih narežemo na kolobarje, približno 2 centimetra širine. Na koščke narežemo dve čebuli in nato še preutnino. V posodo damo malo olja in nanj stresemo čebulo, ki jo malo popražimo, nato dodamo riž, ki ga pražimo toliko časa, da po robovih postekleni. Riž pa potem zalijemo z vinom, ki se kuha toliko časa, da alkohol izhlapi in ostane le aroma. Ko alkohol izhlapi, dodamo na koščke narezanega piščanca in zalijemo z jušno osnovo, ki jo rižoti dodajamo po potrebi. Na koncu dodamo še šparglje, ki se morajo tudi skuhati. Riž neprestano mešamo, dodamo malo origana, po želji solimo, saj je slana že jušna osnova in dodamo še malo popra. Rižota je kuhana, nekaj minut naj počiva, nato jo damo na krožnik, dekoriramo z vršički dveh špargljev, listom peteršilja in potresemo s parmezanom ter malce popra.

Dober tek!



Piše: Nina Valant

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno: 11.07.2013 00:00

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Spletna stran uporablja piškotke
Piškotki upravljavcu spletne strani ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki se zberejo na tak način preko piškotkov ne vključujejo osebnih podatkov. (preberi več)
nastavitve
   Prosimo, počakajte.