Pred vami je recept za povsem preprosto in slastno mini jabolčno pito, katere priprava vam ne bo vzela preveč časa.
Sladica je hkrati krhka in sočna in se kar stopi v ustih, zato obudite spomin na otroštvo in si pripravite jabolčno pito še danes!SESTAVINE:
TESTO:
PREMAZ:
POLNILO:
- 1 večje jabolko
- žlica kokosovega olja
- 2 manjši žlici kokosovega sladkorja
- žlička cimeta
- 1/2 žličke mletega ingverja
POSTOPEK:
- Najprej zmešamo skupaj vse suhe sestavine pripravljene za testo (moka, pecilni prašek, cimet, sol).
- V drugi posodi zmešamo jajca, med in kokosovo olje.
- Mokre sestavine vmešamo v skledo s suhimi sestavinami.
- Vse skupaj premešamo in pregnetemo, da dobimo hlebček testa.
- Pekaž za mafine premažemo z oljem (lahko uporabite olje v spreju).
- Vzemite del testa (nekje 30g) in ga oblikujte v krogljico, katero potem sploščite z valjem, da dobite krog.
- Oblikovan krog testa položite v pekač in ga oblikujte v "košarico" po modelu pekača. To ponovite, dokler ne zapolnite vseh modelčkov v pekaču.
- Pekač s testom vstaviš v pečico segreto na 160°C in pečeš cca. 8-10min oz. do zlato-rjave barve.
- Za polnilo narežite jabolko na majhne koščke in mu dodajte vse ostale sestavine (kokosovo olje, sladkor, cimet, ingver) ter dobro premešajte.
- Sestavine za polnilo nato postavite v kozico in segrevajte nekaj minut, da se sladkor raztopi, jabolko razmehča in sestavine med seboj povežejo.
- Pečene košarice iz testa položimo iz pekača. Notranji del košarice nato namažite z arašidovim maslom.
- Vse košarice napolnite s pripravljenim polnilom in sladica je gotova.
Dober tek!
Piše: Eva Turk
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 17.06.2020 16:06