ZDRAVI RECEPTI

Mojca kuha: Light štrudelj (brez glutena in laktoze)

mojca-kuha-light-strudelj-brez-glutena-in-laktoze
V jesenskem času, ko je povsod veliko svežih jabolk, naredite sladico, ki se je ne boste naveličali.

Sestavine:

Testo:
- 4 jajca, 2 žlički stevie ali katerega drugega sladila
- 50g riževih kosmičev, 2 žlički stevie, 1 dcl riževega napitka, polovica stroka vanilije

Namaz:
- 1.DEL: 2 naribani jabolki, cimet, žlica riževega napitka, žlička stevie
- 2. DEL: Walden Farms Apple Butter

Priprava:

Najprej v skodelici namočimo riževe kosmiče, sladilo in rižev napitek. Čez 20 min, ko se riževi kosmiči ravno prav zmehčajo, jih s kuhalnico primešamo stepenim jajcem. Maso enakomerno razmažemo po pekaču na peki papir. Iz pečice (170 stopinj), vzamemo ko masa dobi lepo zlato-rumeno barvo. Ohlajeno razrežemo na enakomerne koščke.

Namaz:
• 1 DEL: Naribana jabolka z žlico riževega napitka, Sun Stevio, cimetom in vanilijo kuhamo 10minut.
• 2 DEL namaza: polovico ohlajene mase, v mešalniku gladko zmešamo z 4imi žlicami Walden Farms Apple Butter.

trud2.jpg

Hranilna vrednost štrudlja:

Kcal: 503
B: 42,8
OH: 54
M: 20

* Walden Farms, jagodni preliv je uporabljen kot dekoracija.
* Če nimamo stroge diete, lahko sladico okrasimo z kokosom.
* Za boljši okus k jajcem dodamo noževo konico soli pred stepanjem.

Dober tek vam želi Mojca Petaros!

 1.jpg



Piše: Nina Valant

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno: 26.09.2014 00:00

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
back-to-the-gym
   Prosimo, počakajte.