Piščančje kokice iz pečice
Ste brez idej za preprost in slasten prigrizek? Ana nam je pripravila odličen recept, ki ga lahko uporabite, tako za kosilo s pečenim krompirjem, kot za večerjo v solati ali pa samo kot prigrizek za na izlet. Poleg pa lahko dodate še svoje najljubše omakce in si obrok še dodatno popestrite. :)Sestavine:
- 300-400 gramov piščančjega mesa (prsi ali bedra brez kosti in kože)
- 2 jajci
- 6-7 žlic moke
- 10 žlic drobtin
- 5 žlic cornflaksev
- 2 žlici parmezana
- 3/4 čajne žličke soli
- 1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
- 1/3 čajne žličke suhega origana
- 1/3 čajne žličke suhega česna
- olivno olje v spreju iz Proteini.si
Ideje za postrežbo:
- kisla smetana
- kečap
- sladko kisla omaka
- salsa
- guacamole
- jogurt
- tzatziki
- majoneza
- solata
- krompirček
Postopek:
- Piščančje meso narežemo na manjše koščke. Povaljamo ga po soli, sladki papriki, origanu in česnu. Če imate radi pekoče dodate še čili ali poper.
- Meso pustimo stati nekih 15-20 minut.
- V mešalnik dodamo drobtine in cornflakse. Malo zmiksamo. Stresemo na krožnik in vmešamo parmezan. V drug krožnik dodamo moko. V zadnjega dodamo jajca in jih z vilico stepemo.
- Pekač obložimo s paprijem za peko in ga posprejamo z olivnim oljem.
- Meso najprej povaljamo po moki, nato jajcu in nazadnje v drobtinah. Vse koščke mesa razporedimo po papirju za peko in posprejamo z olivnim oljem.
- Položimo v segreto pečico na 240 stopinj za nekih 5-8 minut, da se meso lepo rjavkasto zlato zapeče. Na polovici peke meso malo premešamo.
- Piščančje kokice postrežemo ob željeni omaki.

Piše: Ana Žontar Kristanc - Anina kuhinja
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 16.08.2022 12:21