ZDRAVI RECEPTI

Presna torta malina - kokos

presna-torta-malina-kokos
Si za eno osvežujočo presno tortico z okusom maline in kokosa? Preveri spodnji recept, katerega je pripravila naša Eva in za katerega smo prepričani, da te ne bo razočaral.

Sestavine:

SPODNJA PLAST:

KOKOSOVA PLAST:

PLAST IZ MALIN:

  • 300g zamrznjenih malin
  • 50g kokosovega sladkorja
  • 20g želatine (želatina Fix Dr’Oetker)

Postopek:

Za spodnjo plast v blenderju dobro zmiksaj datlje in vodo. Nato dodaj vse ostale sestavine in premešaj. Dno tortnega modela(jaz sem uporabila model s premerom 20 cm) obloži s peki papirjem in maso enakomerno razporedi na dno pekača ter postavi v hladillnik.

V čisti skledi zmešaj kokosov jogurt, proteine, chia semena in na koncu dodaj želatino. Mešaj tako dolgo(cca. 3-5min), da se želatina raztopi in enakomerno vmeša v maso. Tortno dno vzami iz hladilnika in nanj enakomerno razporedi jogurtovo zmes. Nastajočo torto postavi nazaj v hladilnik, da se masa strdi(cca. 20-30min).

Malinove plasti se lotiš šele takrat, ko je kokosova zmes strjena, drugače se bosta plasti pomešali.

Maline in sladkor stresi v kozico in segrej nad srednjim ognjem, da se maline povsem zmehčajo. Spasiraj jih s paličnim mešalnikom. Počakaj, da se malinova zmes ohladi do mlačnega, dodaj želatino in pasiraj še par minut, da se raztopi. Zmes prelij po strjeni kokosovi plasti. Tortico postavi v hladilnik, da se strdi še plast iz malin. Najbolje je, če je v hladilniku čez noč.

Če želiš malo manj kalorično tortico lahko namesto kokosovega sladkorja uporabiš sladilo brez kalorij - Battery Sugar Free Sugar.

Tortico si lahko privoščiš tudi za zajtrk.

Dober tek!

malina torta 1.pngPiše: Eva Turk

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno: 20.07.2020 14:24

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Spletna stran uporablja piškotke
Piškotki upravljavcu spletne strani ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki se zberejo na tak način preko piškotkov ne vključujejo osebnih podatkov. (preberi več)
nastavitve
   Prosimo, počakajte.