Proteini.si
ZDRAVI RECEPTI

Presna torta malina - kokos

presna-torta-malina-kokos
Si za eno osvežujočo presno tortico z okusom maline in kokosa? Preveri spodnji recept, katerega je pripravila naša Eva in za katerega smo prepričani, da te ne bo razočaral.

Sestavine:

SPODNJA PLAST:

KOKOSOVA PLAST:

PLAST IZ MALIN:

  • 300g zamrznjenih malin
  • 50g kokosovega sladkorja
  • 20g želatine (želatina Fix Dr’Oetker)

Postopek:

Za spodnjo plast v blenderju dobro zmiksaj datlje in vodo. Nato dodaj vse ostale sestavine in premešaj. Dno tortnega modela(jaz sem uporabila model s premerom 20 cm) obloži s peki papirjem in maso enakomerno razporedi na dno pekača ter postavi v hladillnik.

V čisti skledi zmešaj kokosov jogurt, proteine, chia semena in na koncu dodaj želatino. Mešaj tako dolgo(cca. 3-5min), da se želatina raztopi in enakomerno vmeša v maso. Tortno dno vzami iz hladilnika in nanj enakomerno razporedi jogurtovo zmes. Nastajočo torto postavi nazaj v hladilnik, da se masa strdi(cca. 20-30min).

Malinove plasti se lotiš šele takrat, ko je kokosova zmes strjena, drugače se bosta plasti pomešali.

Maline in sladkor stresi v kozico in segrej nad srednjim ognjem, da se maline povsem zmehčajo. Spasiraj jih s paličnim mešalnikom. Počakaj, da se malinova zmes ohladi do mlačnega, dodaj želatino in pasiraj še par minut, da se raztopi. Zmes prelij po strjeni kokosovi plasti. Tortico postavi v hladilnik, da se strdi še plast iz malin. Najbolje je, če je v hladilniku čez noč.

Če želiš malo manj kalorično tortico lahko namesto kokosovega sladkorja uporabiš sladilo brez kalorij - Battery Sugar Free Sugar.

Tortico si lahko privoščiš tudi za zajtrk.

Dober tek!

malina torta 1.pngPiše: Eva Turk

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno: 20.07.2020 14:24

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
lidl-nagradna-igra-2023
Proteini.si   Prosimo, počakajte.