Sacher torta iz skrivne sestavine, ki je nikoli ne bi uganili…BUČKA!
Torta pride sočna, sladka in brez vseh sledi po zelenjavi. Zdrava različica vsem poznane sacher torte vas bo več kot navdušila.
SESTAVINE:
Suhe sestavine:
Mokre sestavine:
- 2 jajci
- 80g stopljenega kokosovega olja
- 200g jabolčni pire (jabolko zmiksamo v pire)
- 120g mleka po izbiri
- 2 žlički vanilijevega ekstrata
- 200g sugar-free sugar proteini.si
- 2 majhni naribani bučki
- Pest sesekljanih koščkov temne čokolade
Za ganache:
- Stopljena 85% temna čokolada
- Stopljeno kokosovo olje
Za polnjenje:
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
- Pečico segrejmo na 180 ° C. V skledi zmešamo vse suhe sestavine. Nato v drugi skledi nežno zmešamo jajci, jabolčni pire, stopljeno kokosovo olje, mleko in vanilijev ekstrat, da nastane gladka zmes. Dodamo sugar-free sugar in še enkrat premešamo. Nežno dodamo suhe sestavine v skledo z mokrimi sestavinami. Dodamo naribano bučko in sesekljane koščke čokolade, ter jih vmešamo v testo. Testo mora biti precej gosto.
- Testo vlijemo v namaščen pekač za pecivo in pečemo 35-45 minut.
- Ko se torta ohladi, jo prerežemo na pol po dolžini. Obilno jo namažemo z marelično marmelado in zložimo nazaj. Tudi vrh torte rahlo namažemo z marmelado.
- Temno čokolado in kokosovo olje skupaj stopimo na zmernem ognju in pogosto premešamo, dokler se popolnoma ne stopi.
- Krožnik s torto položimo pod rešetko in torto prelijemo s stopljeno čokolado, ter jo enakomerno razporedimo. Pred serviranjem torto pustimo v hladilniku vsaj 30 minut.
DOBER TEK!
Piše: Lana Mikec
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 02.12.2020 14:52