Mmm Eva nam je pripravila slastno sladico, katero preprosto moraš poskusiti.SESTAVINE (za 4 osebe)
SNEŽNE KEPE:
PUDING:
POSTOPEK
- Beljake s sladilom stepemo v trd sneg – tako trd, da ne padejo iz posode, če jo obrnemo.
- V širokem loncu segrejemo rižev napitek in ga skoraj zavremo. Zmanjšamo ogenj in v napitek z žlico polagamo sneg v obliki žličnikov. Naenkrat jih vstavimo toliko, da se med seboj ne dotikajo.
- Ko kepe narastejo (po kakšnih 10 sekundah), jih z dvema žličkama previdno obrnemo in kuhamo še po drugi strani.
- Kuhane kepe previdno poberemo iz tekočine in jih položimo na krožnik ali pladenj oziroma kar v posodice, kamor bomo vlili puding.
- Tekočino, v kateri smo kuhali snežne kepe, uporabimo za kuhanje pudinga.
- V posodici, z 200 ml svežega hladnega riževega napitka, zmešamo prašek za puding in proteine.
- Tekočino, v kateri smo kuhali snežne kepe, ponovno zavremo, odstavimo iz ognja in primešamo pripravljeno zmes.
- Puding nato kuhamo še 1-2 minuti in ves čas mešamo. Kuhan puding vlijemo v posodice in na puding položimo snežne kepe.
- Ohlajeno sladico lahko posujemo s pravim grenkim kakavom ali pa dodamo naribano črno čokolado.
Piše: Eva Turk
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 02.03.2021 13:39