ZDRAVI RECEPTI

SNEŽNE KEPE S PUDINGOM

snezne-kepe-s-pudingom
Mmm Eva nam je pripravila slastno sladico, katero preprosto moraš poskusiti.

SESTAVINE (za 4 osebe)

SNEŽNE KEPE:
PUDING:

POSTOPEK

  1. Beljake s sladilom stepemo v trd sneg – tako trd, da ne padejo iz posode, če jo obrnemo.
  2. V širokem loncu segrejemo rižev napitek in ga skoraj zavremo. Zmanjšamo ogenj in v napitek z žlico polagamo sneg v obliki žličnikov. Naenkrat jih vstavimo toliko, da se med seboj ne dotikajo.
  3. Ko kepe narastejo (po kakšnih 10 sekundah), jih z dvema žličkama previdno obrnemo in kuhamo še po drugi strani.
  4. Kuhane kepe previdno poberemo iz tekočine in jih položimo na krožnik ali pladenj oziroma kar v posodice, kamor bomo vlili puding.
  5. Tekočino, v kateri smo kuhali snežne kepe, uporabimo za kuhanje pudinga.
  6. V posodici, z 200 ml svežega hladnega riževega napitka, zmešamo prašek za puding in proteine.
  7. Tekočino, v kateri smo kuhali snežne kepe, ponovno zavremo, odstavimo iz ognja in primešamo pripravljeno zmes.
  8. Puding nato kuhamo še 1-2 minuti in ves čas mešamo. Kuhan puding vlijemo v posodice in na puding položimo snežne kepe.
  9. Ohlajeno sladico lahko posujemo s pravim grenkim kakavom ali pa dodamo naribano črno čokolado.

FullSizeRender.jpeg



Piše: Eva Turk

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno: 02.03.2021 13:39

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Spletna stran uporablja piškotke
Piškotki upravljavcu spletne strani ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki se zberejo na tak način preko piškotkov ne vključujejo osebnih podatkov. (preberi več)
nastavitve
   Prosimo, počakajte.