Sestavine za 10 – 12 kosov:
- 200g sveže ali zamrzneje listnate špinače
- 3 jajca
- sol
- polovica vrečke pecilnega
- 100g zmletih ovsenih kosmičev
- 200g svežega zrnatega sira (cottage cheese)
- 1 strok česna
- mleti poper
- 200 dimljenega lososa
Priprava:
Svežo špinačo drobno nasekljate, zamrznjeno odtajate in iztisnete odvečno tekočino ter jo prav tako nasekljate. Ločite rumenjake od beljakov, ki jim dodate sol in jih stepete v sneg, primešajte še rumenjake, moko mletih kosmičev s pecilnim praškom in na koncu dodate seskljano špinačo. Mešanico premažite po pekaču, obolženem s papirjem za peko in testo pecite približno 10 minut v pečici ogreti na 190 stopinj. Po peki ga prevrnite na mokro kuhinjsko krpo in počakajte, da se ohladi ter odstranite papir za peko. Zrnati sir začinite z zmečkanim česnom, soljo in poprom, premažite po pečenem testu in obložite z rezinami lososa. Zvijete v rulado in zavijete v aliminijasto folijo ter postavite v hladilnik vsaj za nekaj ur ali za čez noč, da se strdi. Rolado potem le narežete na koščke in postrežete.
Dober tek!
Piše: Nina Valant
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 08.01.2016 13:42
Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro