Toskanska fižolova obara s krutoni
Hladni dnevi so pred nami in le komu se ne dopade kakšen topel obrok na žlico.
Ana nam je zopet pripravila odličen recept, ki je naravnost odličen in sila preprost.
Poskusi in pripravi toskansko obaro tudi ti!Sestavine:
- 1 rumena čebula
- 3 stroki česna
- 4 paradižniki
- 1 večja pločevinka maslenega belega fižola – tudi tekočino prihranimo
- 4-5 listkov bazilike
- nekaj vejic drobnjaka
- 2 vejici peteršilja
- 2/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
- 3-4 dcl jušne osnove ali vode
- 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
- 1-2 čajni žlički sladkorja
- čili v prahu/kajenski poper po okusu
- 4 kosi belega kruha za krutone
Opcijsko v kolikor obaro pasirate:
Postopek:
- Čebulo, paradižnik in česen narežemo na majhne koščke. Začimbe prav tako.
- V posodo dodamo žličko olja in na njej popražimo čebulo. Malo jo posolimo, da se lepše spusti. Ko se čebula popeče in spusti, dodamo česen, paradižnik in začimbe. Popečemo da česen zadiši, nato pa zalijemo s fižolom. Vlijemo tudi tekočino v katerem je shranjen.
- Dodamo juho, sol, papriko v prahu, čili in kuhamo 10 minut na nizkem ognju.
- Vmes narežemo kruh in ga razporedimo po papirju za peko. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj in pečemo najprej na eni strani nekih 3-4 minut, da porjavi, nato pa obrnemo okrog in zapečemo še iz druge strani.
- Obaro serviramo s krutoni. Lahko pa jo tudi spasiramo in ji vmiksamo še dodatne proteine. Prav tako postrežemo s krutoni in nekaj kapljicami olivnega olja.
Piše: Anina kuhinja - Ana Žontar Kristanc
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 17.11.2022 11:54