Veganski lešnikovo čokoladni piškoti
Pa je prišel decemberski čas in z njim tradicionalna peča piškotov. Saj spečete kakšne piškote kajne? Če se tega še niste lotili je zdaj pravi čas, saj imamo za vas en super recept, katerega nam je pripravila Ana. Piškoti izgledajo odlično, njihova glavna lastnost s katero se lahko pohvalijo pa je, da so veganski in primerni tudi za diabetike, oziroma vse, ki se izogibate sladkorju. Super kajne, tako da ni izgovorov, tudi če ste v fazi izgubljanja kilogramov, si kakšen slasten piškot brez problema privoščite.SESTAVINE:
- 125 gramov kokosovega masla
- 200 gramov svetle pirine moke (ali polnozrnate – če delate piškote za diabetika uporabite polnozrnato moko)
- 100 gramov mletih lešnikov (ali drugih oreščkov)
- 75 gramov ovsenih kosmičev
- 6 gramov pecilnega praška
- 2 žlici chia semen
- vrečka vanilin sladkorja
- 60 gramov Baterry Sugar Free Sugar (primeren tudi za diabetike)
- 1 dcl lešnikovega mleka (ali ovsenega)
- 100 gramov temne čokolade – nasesekljane ali v kapljicah
POSTOPEK:
- Maslo stopimo v kozici z debelim dnom na najnižji temperaturi.
- Vse ostale sestavine razen mleka, masla in čokolade zmešamo. Na koncu vmešamo še mleko in maslo, nato pa čokolado.
- Oblikujemo kroglice in jih sploščimo. Polagamo na papir za peko in jih pred peko za 10 minut položimo v hladilnik.
4. Ohlajene pečemo v segreti pečici na 180 stopinj na zgornji tretjini, 20 minut.
Pa dober tek! :)
Piše: Anina kuhinja - Ana Žontar Kristanc
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 06.12.2022 10:06