Za mafine:
*Opcijsko (za bolj sočne mafine): zamrznjeno sadje
Za nadev:
Za okrasitev:
Pečico ogrejte na 180 C. Penasto stepite jajce tako, da bo zmes svetle barve. Dodajte mleko in olje ter premešajte. Dodajte vse suhe sestavine (moko, sladilo, beljakovine, pecilni prašek, vanilin sladkor) in dobro zmešajte. Za bolj sočne mafine dodajte zamrznjeno sadje ali koščke čokolade. Maso razporedite v 12 modelčkov. Mafine pecite 20 minut.
Počakajte, da se mafini popolnoma ohladijo.
Med tem časom pripravite okrasitev. Na penice narišite snežakov obraz. Za snežakove roke pa na peki papir, s čokolado, narišite poljubne oblike rok (v primeru na sliki so ravne palčke) in postavite v hladilnik, da se čokolada strdi.
Za nadev, s paličnim mešalnikom, zmiksajte mascarpone, grški jogurt in med. Z nadevom premažite mafine.
Nazadnje na mafin pritrdite penico, roke in gumbke (mrvice).
Naj bo vaše ustvarjanje prijetno in zabavno. Lepe praznike!
Piše: Eva Turk
Kategorija: ZDRAVI RECEPTI
Objavljeno: 09.12.2021 13:09
Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro