Proteini.si
ZDRAVI RECEPTI

Zdrava čokolada

zdrava-cokolada
Zdrava Čokolada. Mhmmm.. točno to. Zdrava oblika čokolade. No tale recept sem prvič naredila 4 leta nazaj. Sem pa tokrat kombinacijo sestavin malo spremenila.. ampak kakorkoli, uporabite svojo domišljijo, probajte različne kombinacije, ker vam ta recept to dovoljuje. :)

Narejeno je v 3 minutah, pripravljeno za sladkanje pa v slabih dveh urah. Ampak vseeno, ni to nek grozen čas, da ne bi mogli počakat in ne bi mogli zapret predala in pustit tisto čokolado iz trgovine. ;)

cokolada.pngSestavine:

  • 130g 100% arašidovega masla (lahko tudi drugega)

  • 1 žlica pravega kakava

  • 1 merica vanilijevih proteinov (30g)

  • 180ml lahkega mleka (mandljevo, ovseno, kokosovo, ..)

  • oreščki/suho sadje/kokosova moka itd.

Priprava:

Vse sestavine zmešajte skupaj. Mešajte dokler se vse skupaj ne poveže in malo zgosti. Oreščke in ostale ‘‘dodatke’’ lahko dodate v maso, ali pa čisto na koncu, ko bo masa že v modelčku. Maso prelijte v pekač obložen s peki papirjem, lahko tudi v različne silikonske modelčke. Pekač/modelček dajte v zamrzovalnik za 1 do 2 uri. Torej dokler se čisto ne strdi.

Šibka stran te sladice je, da mora počivati v zamrzovalniku, drugače izgubi obliko, no lahko pa nastane tudi neke vrste sladoled, kar pa ubistvu tudi ni tako slabo.. haha ;)

Moja najljubša kombinacija je s čokoladnimi proteini, mandljevim mlekom ter celimi mandlji. Definitivno je to sladica, ki lahko zadovolji potrebo po sladkem

cokolada2.pngPiše: Tina's Sweet World

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno: 19.06.2019 10:23

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Spletna stran uporablja piškotke
Piškotki upravljavcu spletne strani ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki se zberejo na tak način preko piškotkov ne vključujejo osebnih podatkov. (preberi več)
nastavitve
Proteini.si   Prosimo, počakajte.