Proteini.si
ZDRAVNIK SVETUJE

Zdravnik svetuje

zdravnik-svetuje
V rubriki "Zdravnik svetuje" bomo v sodelovanju z dr. med. Mitjo Mächtigom, ki je specialist ortopedske kirurgije, pripravljali poučne in zanimive vsebine o treningih, morebitnih poškodbah in kako se jim izogniti ter prehrani, ki je še kako pomemben del našega vsakdana.

Mitja Mächtig je svoj študij medicine zaključil leta 2005 in pozneje začel s specializacijo iz ortopedske kirurgije, ki jo je uspešno zaključil leta 2013. Šport ga je navdihoval že od nekdaj, saj ima opravljen izpit za učitelja smučanja 1. stopnje, prav tako pa tudi izpit za osebnega trenerja fitnesa z mednarodno licenco. V okviru zveze AFP (Association for fitness professionals) na mednarodno priznanih izobraževanjih predava športno medicino in funkcionalno anatomijo za NCSF licencirane osebne trenerje, AFP pilates in aerobiko inštruktorje ter AFP prehranske svetovalce. Deluje tudi na preventivi poškodb, ki so posledica nepravilne vadbe.

 
Mitja bo tudi na naši spletni strani, z videi in tekstovnimi vsebinami, poskušal ljudi ozaveščati o pravilni vadbi ter opozarjal na napake, ki jih delajo med treningi. Še kako pomembno je namreč, da treninge izvajate pravilno, da ne pride do neprijetnih poškodb. Na praktičnih primerih bo, s pomočjo osebnega trenerja Nejca Koflerja, prikazal najbolj osnovne napake, ki jih pri treningih dela velika večina ljudi. Ravno zaradi nepravilnih gibov, pride do pogoste in neprijetne obrabe sklepov, ki pa se jim lahko izognemo, če upoštevamo navodila strokovnjakov. 

Video predstavitev:
 


Piše: Nina Valant

Kategorija: ZDRAVNIK SVETUJE

Objavljeno: 25.05.2016 15:42

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.