Proteini.si
Prikaži 87 izdelkov
Pre-workout izdelki so namenjeni povečanju energije, vzdržljivosti, moči in koncentracije. Zaužijemo jih pred treningom, ko si želimo boljših rezultatov in napredka, imamo manjšo motivacijo ali smo preveč utrujeni. Vsebujejo različne mešanice aktivnih snovi, kot so stimulansi, aminokisline, vitamini, minerali in zeliščni izvlečki.
V raznovrstni paleti izdelkov, si izberite tistega, ki vsebuje pravo kombinacijo sestavin glede na vaše individualne potrebe in zastavljene športne cilje. Izbirate lahko med izdelki v prahu, tabletah, kapsulah ali tekočinah.
Izbrani filtri:
Razvrsti po
20 od 87 izdelkov
Pokaži več

 

Zakaj uporabljati pre-workout izdelke?

Za doseganje športnih napredkov in želenega vizualnega izgleda je najpomembnejše, da vsak trening izvedemo kar se da kvalitetno. Ker pa včasih naš nivo energije ni visok, smo izčrpani zaradi službenih in družinskih obveznosti ali premalo spimo, tudi treninga ne moremo izvesti maksimalno. Če je takih treningov več, ne bo vidnega napredka. Tukaj nam priskočijo na pomoč pre-workout izdelki, kar prevedeno pomeni, da jih zaužijemo tik pred treningom ali aktivnostjo.

Tak izdelek nam bo dvignil nivo energije, motivacijo in koncentracijo tudi takrat, ko že iščemo izgovore o prilagoditvi ali celo izpustitvi treninga. Poleg tega bo naše mišice oskrbel z vsemi potrebnimi hranili za rast in izboljšal regeneracijo. Uporabljajo ga lahko vsi zdravi polnoletni rekreativni in profesionalni športniki, ki si želijo izboljšati izvedbo svojih treningov in s tem športnih rezultatov.

Se pre-workouti med seboj razlikujejo?

Izdelki se med seboj razlikujejo glede na sestavo ali razmerje sestavin, ki jih vsebujejo in zato tudi drugače učinkujejo. Poleg stimulansov (kofein, guarana), vsebujejo tudi druge mešanice aktivnih snovi, kot so aminokisline (arganin, beta lanin, tavrin, citrulin, tirozin), vitamini, minerali in zeliščni izvlečki (vitamin B, C, niacin) . Posameznik se tako odloči za izbran izdelek, glede na svoje telesne zahteve in učinke, ki jih želi ter na možno občutljivost oziroma intoleranco na posamezno sestavino.

Najpogostejše sestavine v pre-workout izdelkih

Kofein – najbolj poznan poživilo, ki stimulativno vpliva na centralni živčni sistem. Po zaužitju se hitro absorbira v krvni obtok in potuje v možgane, tam sprosti možganske receptorje z adenozinom, kar poveča osredotočenost, budnost in koncentracijo. V pravilnih količinah izboljša tudi fizično zmogljivost in moč.

Kreatin – naravna spojina, ki ima ključno vlogo pri oskrbi mišic z energijo. Povečuje moč, telesno zmogljivost, hitrost in mišično maso.
L-arginin – esencialna aminokislina, ki pomaga pri razgradnji beljakovin in izboljša krvni obtok ter prekrvavitev. Občutimo, da smo zmožni narediti boljši trening, imamo večji mišični »pump«.
Beta alanin – aminokislina, ki izboljšuje in povečuje mišično vzdržljivost ter uravnava PH vrednost mišic med vadbo, kar pomeni, da preprečuje predčasno zakisanost mišic.
Tavrin – aminokislina z antioksidativnimi lastnostmi, ki pomaga izboljšati vzdržljivost in povečati energijo.
Citrulin malat –je kombinacije amonokisline citrulina in jabolčne kisline (malat), ki povečuje pretok krvi, zmanjša občutek utrujenosti ter izboljša okrevanje po treningu.
Tirozin – aminokislina, ki izboljša fokus oziroma možganske funkcije
Vitamini/minerali – dodatno podpirajo in izboljšajo telesno pripravljenost.

In še za konec ...
Učinkovitost pre-workout izdelkov je seveda odvisna od značilnosti posameznika, telesne vadbe, ki jo izvajamo in intenzivnostjo le te. Večino izdelkov se zaužije 20-30 minut pred aktivnostjo, da imajo sestavine dovolj časa, da se absorbirajo in začnejo delovati. Pomembno je, da se držite priporočenega odmerka na embalaži proizvajalca, saj lahko pretirana uporaba povzroči neželene učinke. Kot pri vseh prehranskih dopolnilih je priporočljivo, da se v primeru zdravstvenih težav, pred uporabo izdelkov posvetujete s strokovnjakom ali zdravnikom. Pravilno izvajanje treningov, zdrava in uravnotežena prehrana, dovolj spanca in manj stresa so poglavitni dejavniki za doseganje uspehov, pre-workout izdelki pa se uporabljajo le kot dodatek k zdravemu načinu življenja.


Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
back-to-gym-2023
Proteini.si   Prosimo, počakajte.