Proteini.si
Proteini.si
Ekipni športi

Nogomet

Morda se zdi gol edini cilj te igre, a brez dobre prehranske podpore, bo hitro 1:0 na račun tvojega zdravja. Nogomet uvrščamo med kombinirane športe, ki jih sestavljajo vzdržljivost, moč in hitrost. Zato je pri načrtovanju dobre prehrane treba misliti na vse porabnike energije. V prehranskem režimu pa upoštevamo tudi intenzivnost treninga, čas treninga, obdobje treninga (pripravljalno, tekmovalno, rekreativno) ter posameznikove individualne lastnosti.

Več
Proteini.si
Proteini.si

Košarka

Da maksimalno razviješ svoj košarkarski potencial, naj bo tudi tvoja prehrana »zadetek v polno«. Košarka je zahteven šport, ki ga sestavlja mnogo eksplozivnih gibov. Svojo moč, vzdržljivost in eksplozivnost zato optimalno podpri z uravnoteženo prehrano, polno ogljikovih hidratov in beljakovin.

Več

Rokomet

Hitrost. Agilnost. Vzdržljivost. Vse to so kvalitete, ki jih potrebuješ za igro rokometa na visoki ravni. Podobno kot za druge prekinjajoče športe z žogo, je tudi za rokomet značilen visok ritem igre, ki terja veliko energije. Obenem rokomet zahteva tudi sposobnost večkratnega ponavljanja intenzivnih gibanj, za kar je potrebna specifična vzdržljivost.

Več
Proteini.si
Proteini.si

Odbojka

Višje. Močneje. Natančneje. Odbojka je zahteven šport, ki od igralcev zahteva kompleksno kombinacijo športnih sposobnosti. Od hitrosti, eksplozivnosti, agilnosti, moči, koncentracije, pa tudi fizične vzdržljivosti. Tekma lahko traja od ene ure, pa tudi do več ur pri pet odigranih setih.

Več

Hokej

Še preden naslednjič nadeneš drsalke in zavihtiš palico, razmisli, kaj je v tvoji hokejski prehrani mogoče izboljšati. Četudi svojemu jedilniku že namenjaš veliko pozornosti, je pri športni prehrani vedno prostor za izboljšave. Od tega je odvisnih mnogo rezultatov: optimalen izkoristek treninga, pospešena regeneracija po aktivnosti, vzdrževanje idealne telesne teže, psihično ravnovesje, preprečevanje izčrpanosti in bolezni, samozavest in sposobnost vzdrževanja vrhunske pripravljenosti.

Več
Proteini.siPotrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.