Proteini.si
Ambasadorji

Prvo mesto na maratonu in dosežena olimpijska norma

prvo-mesto-na-maratonu-in-dosezena-olimpijska-norma

Proteini.si ambasadorka Matea Parlov Koštro je to nedeljo na maratonu v nemškem Hannovru dosegla kar štiri izjemne uspehe. Matea je na maratonu zasedla prvo mesto, postavila svoj osebni rekord, rekord steze in s časom 2:25:45 dosegla tudi pričakovano olimpijsko normo.

Matea, ki je tudi hrvaška državna rekorderka, je zmagala pri ženskah s časom 2:25:45 in presegla dosedanji rezultat 2:28:39 z maratona v Hannovru leta 2022. Dobitnica srebrne medalje v maratonu na evropskem prvenstvu leta 2022 v Münchnu je izboljšala tudi rekord proge za 30 sekund in se z lahkoto kvalificirala za poletne olimpijske igre 2024 v Parizu s časom precej pod zahtevanim 2:26:50.

»Zelo sem zadovoljna z zmago in doseženo olimpijsko normo. Odtekla sem nov osebni rekord in nov rekord proge. Imela sem dva 'pace makerja', ki sta mi pomagala držati tempo. Res sem hvaležna vsem, svoji celotni ekipi, sponzorjem, organizatorjem in vsem ljudem, ki so nas prišli spodbujat. Potem ko sem lani tukaj odtekla normo za evropsko prvenstvo, zdaj pa še to za olimpijske igre, je jasno, da je Hannover zame srečno mesto in da je to moj najljubši maraton,« je po vstopu v cilj povedala Matea.

Z Mateino predstavo in rezultatom je bil zadovoljen tudi njen trener Slavko Petrović. »Zelo smo zadovoljni z dirko. Prišli smo s ciljem izpolniti olimpijsko normo in Matei je to uspelo. Bila je več kot minuto pod normo in skoraj tri minute boljša od osebnega rekorda. Lahko bi se bolje odrezala, a je bil veter res močan, sploh zunaj mesta. Mislim, da bi lahko padla pod 2:24 na drugi tekmi,« je po dirki povedal Petrović.

Matei čestitamo za izjemno zmago in doseženo olimpijsko normo. V videu si oglejte, kaj nam je ekskluzivno za Proteini.si povedala o svojem nastopu.


**** EKSKLUZIVNA PONUDBA****

Ponujamo vam 10% POPUST na vrhunske izdelke iz našega asortimana, ki so izbrani prav za ljubitelje vzdržljivostnih športov!

Preverite ponudbo na spodnji povezavi in ob zaključku nakupa vpišite KODO ZA 10 % POPUST!

KODA ZA POPUST: MATEA10

Koda za popust velja do vključno 7.4.2023 in samo za nakupe v spletni trgovini!

Kliknite tukaj in preverite ponudbo
Kategorija: Ambasadorji

Objavljeno: 29.03.2023 14:46

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.